Doula Friesland

Wat doe ik als doula

Tijdens de zwangerschap ga je op zoek naar iemand die je steunt tijdens de bevalling op de momenten dat de verloskundige niet aanwezig is. Dat kan je partner, een vriendin, je moeder of zus zijn. Of misschien heb je liever een ervaren en deskundige vrouw er bij, oftewel een doula.

Als je voor mij kiest kun je contact opnemen via de website of telefoon. Je mag je al vroeg in de zwangerschap aanmelden, dan kom ik voor een kennismakingsgesprek. Je kunt dan zien of het klikt tussen ons. Als het niet goed voelt kun je beter naar een andere doula op zoek want je moet je juist veilig en ontspannen voelen bij de bevalling.

Je kunt zelf aangeven wat je van een doula verwacht en ik kan aangeven of ik aan die verwachtingen kan voldoen. Als je verder wilt wordt er een nieuw gesprek gepland in de zevende maand, om de bevalling door te spreken en jullie wensen kenbaar te maken. Jullie wensen komen in een geboorteplan dat gemaakt wordt en in een derde gesprek wordt doorgenomen. Wat jullie willen staat centraal. Omdat er geen bevalling gelijk is, is jullie geboorteplan uniek. Alles wat je wilt is bespreekbaar, niets is op voorhand gek.

Verder is er tot de bevalling af en toe e-mail of belcontact om te weten hoe het gaat. Als doula stel ik me vijf weken beschikbaar voor jouw bevalling.

Als de bevalling begint bel je me op. Het is heel handig als je eerst een "voormelding" doet. Zodat ik me kan voorbereiden naar je toe te gaan, want ik ben niet altijd in de buurt als je belt. We overleggen of ik zo snel mogelijk kom of wat later. Als ik bij je ben blijf ik tot je kindje er is, hoe lang het ook duurt en of dat nou thuis is of in het ziekenhuis.
Doula ondersteuning
Tijdens de ontsluitingsfase help ik jou te ontspannen en je partner hoe hij jou het beste kan steunen. Als doula kan ik je een massage geven of je partner leren dit te doen, jullie coachen, aanmoedigen, tips geven voor andere houdingen. Ik kan je partner even aflossen bij vermoeidheid. Je partner kan er meer voor jou zijn door samen de verantwoordelijkheid voor jouw welzijn te dragen.

Ik wil je graag leren je verborgen kracht en intuïtie te gebruiken, en op jezelf te vertrouwen, zodat je bevalling wordt wat het zijn moet, een bijzondere unieke gebeurtenis en tegelijkertijd zo een gewoon en oeroud gebeuren. Ook kan ik behulpzaam zijn bij het aanleggen van je kindje om de borstvoeding goed op gang te brengen. Na de bevalling kom ik nog een keer langs om de bevalling door te spreken en een geboorteverslag te overhandigen. Als je na je kraamperiode nog met vragen zit of emotionele steun nodig hebt, kun je altijd een beroep op me doen.

Copyright © 2011 - 2019. Alle rechten voorbehouden.