Doula Friesland

Waarom een doula

Gewoon omdat je het fijn vindt als er iemand onafgebroken bij je blijft op het moment dat jij dat wilt, als de golven van de weeën komen. Met onafgebroken aandacht voor jou en je partner. Een doula maakt het verschil!

Ook als de bevalling angst of spanning bij je oproept, bijvoorbeeld omdat je opziet tegen de pijn of omdat je eerder een vervelende ervaring hebt gehad. Of als je partner graag extra ondersteuning wil, of misschien heb je geen partner. Of gewoon omdat je over doula's hebt gehoord en je wil er zelf ook één.

Stress zorgt ervoor dat je minder snel ontsluiting krijgt. De bevalling gaat dan langer duren en soms moet er dan een dokter aan te pas komen. Het is heel belangrijk dat je je veilig voelt en kunt ontspannen, dan gaat het allemaal veel soepeler.

De doula blijft onafgebroken bij je tot de baby er is en zonodig nog daarna. Een doula heeft een positief effect op het geboorte proces. De bevalling gaat soepeler, er zijn minder pijnstillers nodig en minder medische ingrepen.

Doula met geboortebal

Een doula komt ook ter ondersteuning van je partner. Zij lost je partner soms even af. Zodat je nooit alleen hoeft te zijn. Een barende vrouw wil vaak geen vijf minuten alleen zijn. De geboorte van je eerste kindje duurt vaak toch wel zeventien uur. Je partner kan zich gesteund voelen om niet alleen de verantwoordelijkheid te hoeven dragen voor jouw welzijn.
Als er eten gemaakt moet worden of je partner even weg wil gaan (bijvoorbeeld naar het toilet) houdt de doula je hand vast.

Copyright © 2011 - 2019. Alle rechten voorbehouden.