Doula Friesland

Over mezelf

Mijn naam is Nelleke Claas-Prins.
Sinds 1992 ben ik als verpleegkundige werkzaam op de kraam / zwangeren / verlos afdeling in streekziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.
Ik ben erg betrokken bij het borstvoedingbeleid en heb hierin ruime ervaring.
Zelf ben ik moeder van twee kinderen.
In september 2007 ben ik met de doula opleiding in Utrecht begonnen. Het diploma in 2008 behaald.

Bevallingen vind ik het mooiste aspect van mijn werk en elke keer weer een unieke belevenis en een wonder.

Een bevalling is een intensieve en intieme belevenis, die je de rest van je leven bij blijft. Als je tevreden op je bevalling terugkijkt geeft dat een groot gevoel van eigenwaarde.
In onze tijd willen we graag de controle over alles hebben. Alles vooraf regelen. Maar dat kan niet bij een geboorte. De baby komt als het tijd is.

Over pijnstilling denk ik niet negatief. Soms is dat echt nodig. Maar als je meegaat met de stroom en de golven van de weeën, kom je meestal in een cadans terecht die je erg sterk maakt en je lichaam maakt dan zelf de pijnstiller endorfine aan. Deze stof maakt dat je je erg gelukkig voelt na de bevalling. Pijnstillers houden deze aanmaak tegen en maken jou (en de baby!) suf. De bevalling kan langer duren en meer medische ingrepen tot gevolg hebben.
Er zijn nog heel wat andere trucjes uit de kast te halen. Daar kom ik óók voor.
Als je toch pijnstillers nodig hebt omdat het openingsproces anders stopt, voel je dan niet schuldig. Je hebt er alles aan gedaan. Het gaat zoals het gaat. Ga maar mee met de stroom. Geen bevalling is gelijk. Wees niet bang. Elke vrouw kan wonderen baren.

Mijn visie op bevallen is dat het een heel natuurlijke gebeurtenis is en dat elke vrouw zelf de oerkracht en wijsheid in zich heeft om dit bijzondere moment zelf te volbrengen met de steun van liefdevolle personen om haar heen. Daar wil ik graag bij helpen.


Ik ben ingeschreven bij de KvK onder nr 01139965

Copyright © 2011 - 2019. Alle rechten voorbehouden.