Doula Friesland

Geboorteplan

Wat is nou een geboorteplan?
Een geboorteplan is een overzichtelijk papier, waarin jouw wensen rondom de geboorte staan. De zorgverleners kunnen in één oogopslag zien wat die wensen zijn.

Door met een geboorteplan bezig te zijn, ga je je verdiepen in wat er allemaal kan en praat je over wat je allemaal verwacht. Je krijgt daardoor een beter beeld hoe zo'n bevalling gaat verlopen en wat je er allemaal voor invloed op kunt hebben. Wat voor keuzes jij en je partner kunnen maken. Je bent ook in gesprek met elkaar daarover en komt erachter wat de ander belangrijk vindt. En je bespreekt het vooraf al met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan dan ook aangeven of je wensen haalbaar zijn, jullie begrijpen elkaar daardoor beter en dat is goed voor de samenwerking tijdens de bevalling.

Natuurlijk verloopt een bevalling wel eens anders dan jij het van te voren bedacht had, maar dat is niet erg. Als het maar duidelijk voor je is waarom het anders gaat. Ook kan het best zijn dat je tijdens de bevalling op andere gedachten komt dan in jouw plan omschreven. Natuurlijk mag je dan weer andere keuzes maken.

Geboorteplan

Kortom: je geboorteplan is een handvat voor jezelf en de hulpverleners om jouw keuzes kenbaar te maken. Ik wil je graag helpen om zo'n plan op te stellen.

Als je alleen een geboorteplan wilt maken en verder geen gebruik wilt maken van ondersteuning tijdens de bevalling hoort dit ook tot de mogelijkheden.

Copyright © 2011 - 2019. Alle rechten voorbehouden.